Skip to content

Ik beveel ze bij alles en iedereen aan die vastzit met zichzelf!

           Els

logo coaching & relatietherapie

Ik beveel ze bij alles en iedereen aan die vastzit met zichzelf!

           Els

logo coaching & relatietherapie

Els 53 jaar, office manager:

“Al meer dan 10 jaar had ik last van een doorslaap probleem. Vaak lag ik ‘s nachts uren wakker. Na alles geprobeerd te hebben (psychologische hulp, slaappillen, medische onderzoeken, antidepressiva, hypnotherapie) en er zó klaar mee te zijn, is het ongelofelijke bij Michael gebeurd: ik ben er vanaf!

Het ongelooflijke is gebeurd: ik ben er vanaf!

Als je me dit van te voren had verteld had ik het niet geloofd. De sessies hebben mij het inzicht gegeven dat het belangrijk is om mij van een nare emotie niet af te wenden, maar er juist naar toe te gaan om zo te kijken waar die emotie vandaan komt. Michael maar ook Petulia, weten je op een relaxte manier daar te brengen waar je problemen liggen. Ik beveel ze bij alles en iedereen aan die vastzit met zichzelf!”

Bekijk hieronder de korte docu (25 min) die gemaakt is over het herstelproces van Els:

Jessica 51 jaar, management assistent:

“Tijdens een kort gesprek met Petulia, realiseerde ik mij dat zij snel doorhad waar mijn probleem lag. Ik had een goed gevoel over haar aanpak en maakte een afspraak voor een coaching gesprek. Petulia heeft mij geholpen om onbewust oude pijn bewust te maken, voor het eerst mocht deze pijn er zijn. Dit heeft voor mij de weg vrij gemaakt om mijzelf te helen.

Bij afdwaling van mij, begeleidde zij mij subtiel terug naar de kern.

Haar aanpak is helder en duidelijk. Ze geeft het hele proces alle ruimte die nodig is. Bij afdwaling van mij, begeleidde zij mij subtiel terug naar de kern. Gehoord worden, dat alles er mag zijn, de zoektocht naar binnen, fantastisch!

Nancy 54 jaar, verhalenverteller en docent Nederlands:

‘‘Ik had last van zeurende, irritante klachten laag in mijn rug. Michael is een aangenaam mens. Zijn aanpak is alsof je voor een spiegel zit, en ècht goed kijkt. Hij herhaalt de belangrijkste uitkomsten en gaat daarmee telkens iets verder. Hij stelt zich open voor wat zich aandient zonder dat je het idee hebt dat hij van te voren weet waar het naar toe gaat. De plek vond ik ook een sterk punt, dat gaf meteen een wow-factor, ondanks de regen 🙂

Als mijn rug nu weer opspeelt is dat meteen een reminder.

Het meest waardevolle dat ik aan de sessie heb overgehouden is het inzicht dat ik beter af ben door niet teveel te focussen op ‘alles moeten weten’ en de wens om te willen weten hoe het moet en gaat. Maar tevens heb ik veel minder last van mijn rug. Als mijn rug toch weer opspeelt is dat meteen een reminder. Wat heeft mijn rug mij te zeggen? Als ik die vraag stel aan mezelf, dan herinner ik me het antwoord van de sessie. Waardoor er als het ware een fysiek ‘anker’ is voor dat inzicht; Oh ja, ik hoef niet alles te weten.¨

Bekijk hieronder de korte docu (25 min) die gemaakt is over het herstelproces van Nancy:

Pim 37 jaar, sales marketing directeur:

“Door de sessie met Michael heb ik beter inzicht gekregen in hoe sommige van mijn denkpatronen mij fysiek in de weg zitten. Ik was altijd wel bereid hier naar te kijken, maar had toch ook maniertjes gevonden om de aangeleerde patronen met nieuwe gedachten ‘op te lossen’, zonder mijn gevoel hierin mee te nemen. Mijn lichaam is nu een veel beter klankbord en metgezel geworden en vertelt me veel eerlijker of ik écht naar mijzelf durf te kijken of bezig ben nieuwe oplossingen te bedenken in mijn hoofd. Ik kom weer dichter bij mijzelf.

Mijn lichaam is een veel beter klankbord en metgezel geworden.

Michael’s aanpak vond ik gedegen en eerlijk. Hij is zich er heel goed bewust van dat hij enkel de luisteraar en vragensteller is; dat ik zelf uiteindelijk de weg moet vinden. Zo heb ik een stuk van mijzelf terug weten te vinden wat ik met name in mijn werk was verloren. Het klinkt zo geijkt, maar het stukje ‘kwetsbaarheid’ durf ik nu weer meer te tonen.”

Roos 45 jaar, implementatie manager:

“Na jaren van onzekerheid op mijn werk en een dip in mijn relatie, had ik lichamelijke klachten gekregen, vooral benauwdheid, die duidelijk ook een relatie hadden met stress en mentale onrust.

De sessies met Michael hebben opgeleverd dat ik op een andere manier naar mijzelf en mijn gedrag ben gaan kijken. Dat ik inzie dat mijn gevoel van ‘niets waard zijn’ nergens op gebaseerd is en dat ik niet moet proberen alles te controleren en te regelen voor iedereen. Daarmee heb ik meer rust in mijn hoofd gekregen en voel ik mij ook letterlijk rustiger. Ik heb nu meer inzicht in hoe mijn lichaam reageert op bepaalde prikkels. De benauwdheid is verdwenen. De yoga die ik ben gaan doen helpt daar ook aan mee. Een sterk punt vond ik zijn rustige benadering. Ik voelde me veilig en vertrouwd bij hem. Je voelt aan alles dat hij goed is in zijn vak.

Hij bracht de inzichten en ideeën die al in mijn hoofd rondzwierven vakkundig bij elkaar.

Ik heb echt heel veel gehad aan mijn gesprekken met Michael, hij bracht op vakkundige manier de inzichten en ideeën die al in mijn hoofd rondzwierven bij elkaar. Nogmaals dank Michael!”

Michelle 25 jaar, orthopedagoog:

‘Ik merkte dat Michael meteen tot de kern kwam. Hij vult niet in en volgt geen specifieke methode. Omdat ik zelf psycholoog ben en veel methodieken ken, werkte dat voor mij heel goed. In het begin vond ik het heel frustrerend dat hij nergens antwoord op gaf, maar zo kwam ik wel tot mijn eigen antwoorden en ik merkt dat dat veel beter beklijft.

Door hem kwam ik tot mijn eigen antwoorden.

Mijn zelfbeeld is er op vooruit gegaan, ik heb inzicht in de weg die ik al heb afgelegd en heb meer compassie voor mezelf. Voor het eerst in mijn leven ervaar ik rust in mijn hoofd en daardoor ook in mijn lijf. Ik voel mij echt lichter. Michael bracht me bij ‘het voelen in het moment’ en van daaruit kon ik de urgentie voelen om dingen te veranderen in mijn leven.’

Back To Top